Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Optagelse af Knud Otto Dittmer med Solvejg Bjerre

Solvejg Bjerre

Solvejg BjerreEr et ret kort klip om mulighederne for salg af Jenle, fra 26.06.1980

Her er båndoptageren sat på bordet, hvor Solveig fortæller til en gruppe mennesker, fra 26.06.1980

Interview med Solvejg Bjerre om filmen Jens Langkniv

Knud Otto Dittmers interview med Solvejg Bjerre om filmen Jens Langkniv.

Båndene: “Solvejg Aakjær Bjerre 1 + 2” er hver på ca. 30 min.

Bånd 1

Bånd 2

Filmen Jens Langkniv havde biografpremiere den 5. februar 1940

Plakat_filmen_Jens-LangknivDagen efter filmens premiere udsendte Theodor Christensen og Karl Roos en pressemeddelelse via Ritzaus Bureau, hvor de fraskrev sig medansvaret for filmen, bortset fra få passager. De havde tilsyneladende afbrudt samarbejdet med instruktøren og producenten en måneds tid før filmens premiere, hvorefter Per Knutzon og hans fotograf havde forkortet den 5-600 meter.

Filmen fik en hård medfart i pressen og var anledning til større diskussioner, bl.a. i Studenterforeningen, om filmæstetik og filmkunst kontra underholdning.

Udover filmoptagelser på Hjerl Hede blev der foretaget optagelser i Aarhus. Under filmoptagelserne boede skuespillerne på Sevel Kro.

Filmen eksisterer ikke længere 

Instruktør: Per Knutzon

Manuskript: Mogens Skort-Hansen

Medvirkende: Poul Reichhardt, Grete Bendix, Kirsten Elsass, Bjarne Henning-Jensen

Knud Otto Dittmer, (født 19.10.1941 – 17.09.2021), blev optaget som elev på Aalborg teater og efter 2 år, fortsatte han med et uddannelsesforløb i Polen, til sceneinstruktør. Han blev herefter tilknyttet Jomfru Ane Teatret i Aalborg, et ungt og moderne teater, fra 1967 og som daglig leder fra 1969-72 sammen med Klaus Hoffmeyer.
Senere med i ledelsen af Fiolteatret i København.
Har instrueret stykker på flere teatre, herunder Teamteatret.
Enkelte filmroller og teaterroller.
Tilknyttet Danmarks Radio fra 1972-82, hvor han producerede udsendelser om bl.a. Jens Langkniv m.fl., byggende på egne interviews, samt oplæsning og medvirkning i radioteater. Endvidere foredragsholder med emner som Jeppe Aakjær.

Knud er så i 1980 meget optaget af filmprojektet med Jens Langkniv, som havde premiere i 1940 og som blev en fiasko. Han oplyser på båndene, at filmen ikke eksisterer længere. Herunder interviewer han skuespillere m.fl., som har forbindelse med filmen – og Solveig Bjerre