Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Skoletjeneste

Der er en skoletjeneste på Jenle, som alle kan gøre brug af. Det er lige fra daginstitutioner, skoler, ungdomsuddannelser til voksenundervisningscentre og sprogskoler. Alle former for skoler og uddannelsescentre er velkommen og kan kontakte vores skoletjeneste på selskab@jenle.dk / tlf: 24 26 00 25 for at høre nærmere om hvordan du lige får tilpasset et besøg på Jenle.

Vi tilbyder nogle konkrete tilbud til grundskolen og gymnasiet.

For grundskolen er der følgende muligheder:

  • Booke en guidet tur på Jenle, hvor én vejleder fra vores skoletjeneste vil være med. Vi tager udgangspunkt i nyudviklet undervisningsmateriale, som kan ses her: www.kufib.dk Vi anbefaler at den enkelte lærer kontakter vores skoletjeneste inden planlægning af besøg til Jenle, og her aftaler et forløb. Skoletjenesten kan kontaktes via selskab@jenle.dk.
  • Booke en almindelig rundvisning uden brug af kufib.dk. Her vil klassen få en rundvisning i stuehuset, samt få mulighed for at gå på opdagelse i museet. Der er også mulighed for at udforske trolderuterne, som I kan læse mere om her Leg og oplevelser i naturen | Trolderuten (trolderuterne.dk).

For begge muligheder nævnt ovenfor er der en enhedspris på 500 kr. pr. klasse for et besøg på Jenle (med indgang til museet). Er klassen mindre end 10 elever, tages der en pris på 200 kr. i alt, sammen med deres lærer.

Der er også den mulighed at skolen selv arrangerer et besøg til Jenle med sine elever, uden brug af rundvisning, eller adgang til museet. Det må man gerne, og der er fri adgang i naturen omkring Jenle, samt man gerne må sidde i laden med sin madpakke. Dog er der ingen adgang til hverken museet eller rundvisning i stuehuset.

For ungdomsuddannelser / gymnasier er der følgende muligheder:

Skoleelever på Jenle

  • Booke en guidet tur på Jenle, hvor én fra vores rundviser-team vil være til stede. Der kan tages udgangspunkt i Digterruten på Jenle, hvor Jeppe Aakjærs forfatterskab analyseres i en nutidig kontekst. Emner som sammenhængskraft, natur, længsel, bevægelser i samfundet, demokrati m.m. diskuteres. Mere information om hvad digterruten er, kan findes her Jeppe Aakjær – Danske Digterruter Der er også mulighed for rundvisning, besøg på museet m.m. Jenle kan kontaktes via selskab@jenle.dk.
  • Der betales en enhedspris på 500 kr. pr. klasse for et besøg på Jenle (med indgang til museet). Er klassen mindre end 10 elever, tages der en pris på 200 kr. i alt, sammen med deres lærer.

.

  • Man kan også selv arrangere et besøg til Jenle med sine studerende, uden brug af rundvisning. Dog vil der ikke være adgang til hverken museet eller en guidet tur i stuehuset. Der er fri adgang i naturen omkring Jenle, og studerende er velkommen til at tage madpakker med, der kan spises i laden, eller der kan bestilles mad i cafeen. Ved bestilling af mad, se formular længere nede.