Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Aakjærselskabet

Aakjærselskabet blev oprettet i 1980 for at varetage Jeppe Aakjærs forfatterskab. Selskabet har til huse på Nanna og Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle, på Salling, nord for Skive.

Jeppe Aakjaers arbejdsværelseAakjærselskabet er Danmarks største litteraturselskab og er blandt et af Europas største, med godt over 1500 medlemmer.

Formålet med Aakjærselskabet er at kontinuerligt fremme og udbrede kendskabet til Jeppe Aakjærs store virke og forfatterskab. Det er også Aakjærselskabets formål at udbrede kendskabet til Nanna Aakjærs person og hendes betydning for stedet, Jenle.

Aktiviteter Aakjærselskabet laver er bl.a.:

Genoptryk og genudgivelser af Jeppe Aakjærs bøger

Bøger og artikler om Nanna Aakjær som kunsthåndværker samt hendes virke på Jenle og Salling.

Bred forskning og støtte til studier af Aakjær familien hvor der er behov.

Diverse kulturarrangementer af forskellig slags, f.eks. koncerter, foredrag, litteraturaftener, lyrik og sang, teater for børn og voksne, museum udstillinger, festivals og meget mere.

Årets højdepunkt er Jenlefesten hvor kendte politikere og samfundsdebatør holder taler om samfundets udvikling med politiske og kulturelle indslag. Der er mulighed for at blive medlem af Aakjærselskabet med gode fordele forbundet, bl.a. rabat på billetter og bøger samt løbende informationsdeling.

Ønsker du mere information vedrørende et potentielt medlemskab skal du klikke her. Link til medlemsskab