Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Koncerter

Her finder du en oversigt over alle de koncerter, som Jenle og Aakjærselskabet præsenterer i løbet af 2023.

Formålet med at afholde koncerter på Jenle er anvende Jenle til musikalske indslag, der både kan præsentere Aakjær sange, men også vise et bredere udsnit af korsang, klassisk eller rytmisk musik.

Denne side bliver løbende opdateret og foreløbig er følgende koncerter booket og bekræftet for 2023:

Tirsdag den 13. juni 2023 kl. 19:30 – Syng Aakjærs Prosa til live på Jenle

Syng med på Aakjær-tekster, der ellers hverken er på rim eller vers! Sociolog, forfatter og sangskriver Anette Prehn har været på opdagelse i Aakjærs breve, samfundskritiske artikler og naturformidlende foredrag og opdaget et væld af passager, der flød over med lyrisk sprog og tilmed er relevante for vores tid.
Hun flettede nænsomt Aakjærs ord sammen med sine egne og gjorde dem derved til sangbare tekster.
Komponist og pianist Kristian Bisgaard satte levende og fængende melodier til, og denne herlige juniaften opdager vi sammen nye sider af Aakjær.

Den 16. marts samlede de to – sammen med ca. 200 lokale korsangere – næsten 600 tilskuere i Kulturcenter Skive.

Her på Jenle har vi ikke plads til nær så mange, og du er velkommen til at sikre dig en plads, “så længe lager haves”!

Den første lærke – en forårshyldest af Jeppe Aakjær

Torsdag den 15. juni 2023 kl. 19:30 – Jazzkoncert med Nordic tunes på Jenle

En jazzkoncert i samarbejde med Skive Jazzklub.

.

Nordic Tunes Jenle

Dette er et nyt musikalsk projekt med indtil videre kun to koncerter bag sig, hvoraf den første også har fundet sted netop på Jenle, i anledningen af Skiveegnens Kulturuge 2022.

To tredjedele af denne trio udgøres af musikere med lokale rødder, i form af den dramaturgi-studerende sangerinde Sofie Klausen samt den klaverspillende organist Søren Bech, og tredjemanden er godt selskab i form af den rutinerede og Aarhus-baserede kontrabassist Peter Friis.

Nordic Tunes er, som navnet antyder, en musikalsk konstellation, der i egne og ofte lettere jazz-prægede arrangementer dyrker det nordiske tonesprog, hvilket både omfatter højskolesange af blandt andre det musikalske makkerpar Jeppe Aakjær og Carl Nielsen, men også med lejlighedsvise afstikkere til sange og viser samt det mere populærmusikalske repertoire fra det øvrige Norden.

Vokal – Sofie Klausen
Klaver – Søren Bech
Kontrabas – Peter Friis

.

Entre:

Tirsdag den 4. juli 2023 kl. 19:30 – “Et live i fisk og musik mellem 2 Broer”

Bent og Anders på Jenle.

.

Bent Bro og Anders Bro byder på en aften med titlen: Et liv i fisk og musik mellem 2 Bro´er. Det vil være med såvel fællessange og -viser som det vil være sange og viser fra Tørfisk og fra Bent og Anders Bro.

Bent og Anders har spillet sammen i 15-20 år. Anders mestrer flere instrumenter, mens Bent står for snakken. Sammen tager de publikum med på en sejltur i sang og musik med vestjyske fortællinger.

Kom med os en aften på tur… se video her

Torsdag den 17. august kl. 19:30 – Erik Sommer – Tid til sang, og sange til tiden

Et højskoleforedrag med fortælling og sang. .

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro. I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen! Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre, ellers glemmer vi dem. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

.

.
Erik Sommer er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Han har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

Arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

Entre: