Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Koncerter

Her finder du en oversigt over alle de koncerter, som Jenle og Aakjærselskabet præsenterer i løbet af 2022.

Formålet med at afholde koncerter på Jenle er anvende Jenle til musikalske indslag, der både kan præsentere Aakjær sange, men også vise et bredere udsnit af korsang, klassisk eller rytmisk musik.

Denne side bliver løbende opdateret og foreløbig er følgende koncerter booket og bekræftet for 2022:

Onsdag den 19. oktober – Sangaften med Anne Lisbeth Olesen kl. 19.30

Sange og Jenle hører sammen, og på denne aften er alle velkommen til at synge med.

På de sange vi kender og måske lære et par nye? Jenles egen ’hus-pianist’ Anne-Lisbeth Olesen vil med kyndig hånd og stor indsigt tage os med på en rejse i Aakjærs lyrik, samt de sange der vælges på dagen.

Varighed ca. 1½ time inkl. Kaffepause.

Entre:
Køb online kr. 50,00 inkl. kaffe
Køb i museumsbutikken kr. 70,00

Torsdag den 18. august kl. 19.30 – Erik Sommer – “Aakjær i ord og toner” – del 2
“Tid til sang. og sange til tiden”

Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og inden da højskolelærer på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole igennem i alt 12 år. Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole.

Han er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

Hans arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

Entre:
Køb billetter: online kr. 80,00

Køb billetter: museumsbutikken kr. 100,00

Torsdag den 14. juli kl. 19.30- Rene Schmidt – “Aakjær i ord og toner” – del 1

René Schmidt fortæller, synger og spiller – og skaber et helt univers omkring forfatteren Jeppe Aakjær.

René Schmidt:

(Foto: Malle Madsen)

Dette musikforedrag byder på anekdoter om Aakjær, men også både gamle og nye toner til hans tekster. Aakjær var arbejderklassens repræsentant – og på mange måder en politisk forfatter. Han brugte ofte naturen, dyrene, mennesker, familien og livet på landet til at belyse sine budskaber. Vi vil også høre om andre sider af Aakjærs virke – bland andet hans kamp for kvinders rettigheder og vilkår. Der vil blive fortolket kendte, men også mindre kendte tekster af Aakjær. Alle vil kunne nynne med i løbet af arrangementet, hvor der udvikler sig en atmosfære af hygge og nostalgi. Troubadouren René Schmidt har gennem årene komponeret musik til mere end 500 TV-udsendelser og samarbejdet med en bred vifte af kendte danske skuespillere.

(Foto: Camilla Høj)

.

.

.Til dette arrangement bliver han akkompagneret af pianisten Niels Balle.

Entre:
Køb billetter: online kr. 80,00

Køb billetter: museumsbutikken kr. 100,00

Jazzkoncert med nordic tunes på Jenle – Tirsdag den 14. juni 2022 kl. 19:30

En jazzkoncert i samarbejde med Skive Jazzklub.

.

nordic tunes er, som navnet antyder, en musikalsk konstellation, der i ofte lettere jazzharmoniske arrangementer dyrker det nordiske tonesprog, som i denne sammenhæng primært er den danske sangskat, men også med lejlighedsvise afstikkere til sange og viser fra det øvrige Norden.

Kernen i dette musikalske samarbejde udgøres af den for øjeblikket dramaturgistuderende Sofie Klausen ved sangmikrofonen i selskab med pianisten og organisten Søren Bech bag klaveret, og de to musikere har begge deres oprindelige afsæt i Skive-området.

Ved denne koncert ydes der desuden god supplerende musikalsk assistance fra den erfarne og Aarhus-baserede kontrabassist Peter Friis.

Aftenens koncert vil, helt naturligt, have et udpluk af de skønneste Aakjær-sange som det centrale omdrejningspunkt, men små afstikkere og måske overraskelser vil der også blive plads til.

Vokal – Sofie Klausen
Klaver – Søren Bech
Kontrabas – Peter Friis

.

Entre:
Køb billetter: online kr. 80,00

Køb billetter: museumsbutikken kr. 100,00

JEPPE AAKJÆR – Liv og Sang fra Aakjær til Jenle – Torsdag den 16. juni kl. 19.30

– En fortællekoncert om digterens liv og værk Jenle

Duoen MORS ROK spinder tråden om Jeppe Aakjærs liv og værk i en musikalsk fortælling med titlen JEPPE AAKJÆR – Liv og Sang fra Aakjær til Jenle

Aakjærs livshistorie er en inspirerende fortælling om en mønsterbryder, der med ukuelig fremtidstro og optimisme kastede sin livskraft og begavelse ind i kampen for et bedre og mere retfærdigt samfund for de mange.

I foredraget tages publikum ved hånden og føres ad Jeppes livsvej fra barndomshjemmet i Aakjær til Jenle – alt sammen smukt visualiseret på et 2×3 m stort bagtæppe malet af kunstneren Ole Finn. Undervejs gøres ophold på steder, der har central betydning i forfatterskabet og der lægges vægt på de vigtigste temaer, der stadig er brændende aktuelle: Kampen for naturen, social retfærdighed, fred, demokrati og kærligheden.

Mors_Rok_Peter_H_Thomsen_Jenle.

.

Duoen Mors Rok består af Peter H. Thomsen, der har et passioneret kendskab til Aakjærs lyrik. Peter H. Thomsen er lærer og aktiv i det midtjyske foreningsliv som spillemand og fortæller. Han arbejder desuden som frivillig og som guide på Jenle. Gennem årene har han komponeret en lang række smukke melodier og givet nyt liv til Aakjærs mindre kendte digte.

.

.

Mors Rok_Barbara_Tholozan_Jenle.

Peter Thomsen får kvalificeret medspil af højskolelærer, Barbara Tholozan. Barbara er uddannet klassisk violinist fra den franske musikskole. Hun er desuden uddannet sanger, danser og skuespiller. Barbara har boet i Danmark i 6 år, været tilknyttet Odinteatret i Holstebro og underviser nu på Højskolen Mors.

Foredraget afvikles som en levende vekselvirkning mellem fortælling, solo, duet og fællessang ledsaget af guitar, mundharpe, violin og percussion med både velkendte melodier samt nye kompositioner. Gennem sang og fortælling lægges nye brikker til forståelsen af digteren og mennesket Jeppe Aakjær, hans betydning i samtiden og det vi kan lære af Aakjær i dag.

Koncerten varer 2 ½ time.

Entre:
Køb billetter: online kr. 80,00

Køb billetter: museumsbutikken kr. 100,00