Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Koncerter

Her finder du en oversigt over alle de koncerter, som Jenle og Aakjærselskabet præsenterer i løbet af 2024.

Formålet med at afholde koncerter på Jenle er anvende Jenle til musikalske indslag, der både kan præsentere Aakjær sange, men også vise et bredere udsnit af korsang, klassisk eller rytmisk musik.

Denne side bliver løbende opdateret og foreløbig er følgende koncerter booket og bekræftet for 2024:

Torsdag den 30. maj kl. 19:30 Koncert med Limfjordskoret

Limfjordskoret optræde med et forårs repertoiret i laden på Jenle. Udover øvede sange fra koret vil der være fællessange, her sange skrevet af Jeppe Aakjær, og hvor publikum er velkommen til at synge med.

Limfjordskoret er et af de faste og veletablerede kor fra Salling. Koret startede i 1976, og var oprindeligt et kvindekor. Senere, i 1978 blev de første mænd inviteret med og siden da har koret været godt repræsenteret af både mænd og kvinder. Limfjordskoret er et fire-stemmigt kor med cirka 50 medlemmer i alle aldre.

Koret er ledet af Jens Bøgestrand, der har været fast korleder for Limfjordskoret gennem mange år. Jens Bøgestrand har med dygtig hånd og ledelse udviklet koret til et homogent og vellydende kor, der med et alsidigt repertoire fra både klassisk, danske viser, gospel og firser-rock er vokset i popularitet.

Entre: Entre:
Køb billetter: online kr. 100,00
Køb billetter: museumsbutikken kr. 120,00

Torsdag den 13. juni kl. 19.30 Koncert med Nordic Tunes

Nordic-TunesTrioen Nordic Tunes er af nyere dato, og musikerne stod således for første gang sammen på scenen i sommeren 2022. Siden da er det blevet til en god håndfuld optrædener i det midtjyske område, både i jazzklub- og kirkekoncert-sammenhæng, og også flere gange på netop Jeppe Aakjærs Jenle i forbindelse med Skiveegnens Kulturuge.

Nordic Tunes er en musikalsk konstellation, der i egne og ofte lettere jazz-prægede arrangementer dyrker det nordiske tonesprog, hvilket ikke mindst betyder materiale fra den seneste udgave af Højskolesangbogen, men også med lejlighedsvise afstikkere til andre kendte såvel som mindre kendte sange og viser fra blandt andet det svenske repertoire.

Sanger i trioen er den dramaturgiuddannede Sofie Klausen, som foruden skuespil også har mange års erfaring med musikscenen. Ved klaveret sidder Søren Bech, der desuden også dyrker både traditionelt kirkeorgelspil og jazzmusik på det legendariske Hammond B3-orgel. Endelig betjenes kontrabassen med sikker hånd af Peter Friis, der ligesom resten af trioen er aktiv i mange andre musikalske sammenhænge.

Sofie Klausen: sang
Søren Bech: klaver
Peter Friis: kontrabas

Entre: Entre:
Køb billetter: online her
Adgangsbillet kr. 125,00
3 stk. smørrebrød kr. 125,00 (fra kl. 18:00)

Køb billetter: museumsbutikken kr. 145,00

Torsdag den 4. juli kl. 19:30  Koncert Mors Rok – med Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan

Fortælle-koncert:
JEPPE AAKJÆR – Mennesket og naturen

– en aften på Jenle med poesi, sang, musik og fortælling til glæde og inspiration…

MORS ROK spinder tråden…
Barbara Tholozan og Peter H. Thomsen

Mors Rok på JenleAakjærs natursyn, hans indgående kendskab til naturens artsrigdom og hans panteistiske kærlighedsforhold til alnaturen tilskriver han sine barndomsoplevelser og erfaringer som hyrdedreng på de grønne enge og opvæksten ved Karup å.
I digtene og sangene, men også i prosa, maler han sin dybe indlevelse og inderlige glæde ved naturen i smukke, farvestrålende, detaljerige sprogblomster.
Den kamp, der på Aakjærs tid handlede om fredning af et stykke hedejord, er i dag vokset til en eksistentiel kamp for klima og biodiversitet for overlevelse på denne fantastiske, men fysisk begrænsede planet…

Mors Rok tager publikum med ind i Aakjærs lyriske univers med sang og fortælling til velkendte toner og nye kompositioner. Til glæde. Og til inspiration for den kamp, der føres i dag…

Peter Thomsen er rundviser og spillemand på Jenle. Hans fascination af Aakjær tog fart i 2009, hvor
han begyndte at komponere musik til Aakjærs digte. I 2016 dannede han duoen MORS ROK med henblik på at formidle Aakjærs inspirerende livsfortælling og hans kamp for naturen, fred, demokrati, social retfærdighed og kærligheden.
Det er siden blevet til mere end 200 koncerter landet over. De sidste tre år i samarbejde med sangerinde og violinist, Barbara Tholozan, der med sin musikalitet og unikke stemme kaster glans over formidlingen.

Entre: Entre:
Køb billetter: online her
Adgangsbillet kr. 125,00
3 stk. smørrebrød kr. 125,00 (fra kl. 18:00)

Køb billetter: museumsbutikken kr. 145,00

Torsdag den 22. august kl. 19:30 – Erik Sommer – Tid til sang, og sange til tiden

Jenle_Erik_Sommer

Et højskoleforedrag med fortælling og sang. .

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro. I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fælles sang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen! Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre, ellers glemmer vi dem. Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

.

.
Erik Sommer er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Han har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

Arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

Kom i god tid. Ny den smukke natur – gå en tur i parken .. slå jer ned i parken
nyd Jenles smørrebrød, som serveres fra kl. 18:00

Entre:
Køb billetter: online her
Adgangsbillet kr. 125,00
3 stk. smørrebrød kr. 125,00 (fra kl. 18:00)

Køb billetter: museumsbutikken kr. 145,00