Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Jenlefesten

“Naturspor” – Majken Bilgravs kunstudstilling på Jenle

Kunstneren Majken Bilgrav udstiller på Jenle i forbindelse med Jenlefesten. Hun fortæller om sit arbejde: ”Inspirationskilden til mine arbejder er naturen, både hvad angår billedarbejderne og de keramiske arbejder. I malerierne søger jeg at skildre selve sansningen af naturen og er optaget af modsætninger som f.eks. mørke og lys, bevægelse og ro, jord og himmel, liv og forgængelighed. Mine arbejdsområder spænder over akryl-, olie- og akvarelmaleri, samt skulpturel keramik. I den skulpturelle keramik undersøger jeg, hvordan de strukturer og former, der findes i naturen, kan overføres til keramiske udtryk. Lerets begrænsninger og muligheder afprøves, imens den magiske gave fra jorden forvandles fra blødt og formbart til hårdt og uforgængeligt.”

Majken Bilgrav har modtaget undervisning i skulpturel keramik på Aarhus Kunstakademi fra 2014 til 2018. Hun har arbejdet som billedkunstner siden 2004, og gennem årene har hun samarbejdet med Galleri Sct. Gertrud, Galleri Salling, Galleri Garlishee og Ravnsborggade Galleri. Sideløbende har hun desuden udstillet i mange kunstforeninger og på kunstcentre/museer som bl.a. Kirsten Kjærs Museum, Nibe Museum, Vesthimmerlands Kunstmuseum, Dronninglund Kunstcenter, Vitskøl Kloster, Fussingø Slot og Gimsing Hoved. Majken Bilgrav bor og arbejder ved Hjarbæk fjord, hvor hun også har atelier.

Kunstanmelder og redaktør af kunstavisen, Tom Jørgensen, skriver: ”Majken Bilgrav maler kraftfulde, sanselige og koloristiske billeder. Stilen er ekspressiv og indlevende med tydeligt markerede penselstrøg og fint opfattede farvegradueringer. Med sit usentimentale blik for de forskellige fuglearter, sin friske kolorit og ekspressive penselføring er Majken Bilgrav en værdig arvtager til de store danske naturskildrere gennem tiden.”

Udstillingen på Jenle består af malerier, akvareller og et mindre antal keramiske skulpturer og kan ses på Jenle til og med d. 31. august.