Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Litteratur festival

Litteratur festival lørdag den 18. september kl 10:00 – 16:00

Tema for dette års litteraturfestival 2021 er: offentliggøres senere 

Mange danske bøger har i disse år som omdrejningspunkt familieliv/ familiehistoriers bånd med hensyn til magtfaktorer, vilkår, sociale arvs muligheder eller begrænsninger , som rører ved vore egne liv og levned. Vi ønsker derfor med litteraturfestivalen at sætte gang i nysgerrighed, refleksion og dialog om netop denne genre af dansk litteratur og give årets festivaldeltagere mulighed for at blive klogere på egne og hinandens familiehistoriers bånd.

Litteraturfestivalens deltagere vil i år blive hjulpet på vej af indslag fra de tre oplægsholdere:

  • forfatter Merete Pryds Helle, med ex bogen Folkets Skønhed
  • forfatter Malene Lei Raben med bogen Fruen

  • forfatter Iben Mondrup med ex. bogen Vi er brødre.

Disse tre kunstnere vil ud fra egne værker berige og inspirere deltagerne med hvordan de bruger familiehistoriers bånd til at skabe deres fortællinger.

Dagens program indeholder indlæg fra de tre førnævnte samt involvering, udveksling og debat mellem disse tre og deltagerne.

Entre: offentliggøres senere

Litraturdagen JenleMerete Pryds Helle (f. 1965) er uddannet på Forfatterskolen, har en bachelor i litteraturvidenskab og har desuden læst nærorientalsk arkæologi. Hun er forfatter til en lang række kritikerroste bøger. Senest udkom de to bestsellere Folkets skønhed (2016), der vandt De Gyldne Laurbær, og efterfølgeren Vi kunne alt (2018).

.

.

.

.

.

Litraturdagen JenleMalene Lei Raben (f. 1969), cand.jur. mediejurist og fhv. adm. direktør. Sideløbende med karrieren også aktiv debattør, fast klumme-skribent for Politiken, tidligere ’smagsdommer’ på DR2, tv-vært og mor til tre. I dag er hun selvstændig juridisk rådgiver og skribent. Fruen er hendes første bog.

.

.

.

.

.

Litraturdagen Iben Mondrup er født i 1969 i Danmark og opvokset på Grønland. Hun er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003 og debuterede som forfatter i 2009 med romanen ‘Ved slusen’.