Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Peter Spillemand Thomsen

Mit navn er Peter H. Thomsen. Jeg er lærer, spillemand, sangskriver, komponist, fortæller, foredragsholder, Jenle-guide, fåreavler, hummerfisker, langturscyklist, vandringsmand, Santiago-pilgrim og lokalpatriotisk berejst verdensborger i et fysisk og mentalt spændingsfelt mellem udlængsel og hjemve, tro og tvivl, hængemuleri og livsbegejstring. 

I mit arbejde som lærer har fortælling i bedste Grundtvigske tradition været et væsentligt omdrejningspunkt. Hver eneste dag startede skoledagen med en sang og en god fortælling. Det er blevet en del af mit DNA og lige så livsvigtigt som at trække vejret.

I 2006 begyndte jeg derfor at optræde alene for at dyrke kombinationen af musik og fortælling. Det har jeg gjort flittigt lige siden og udviklet en række ”musikalske fortællinger”, hvis indhold, du kan læse om på hjemmesiden www.peter-spillemand.dk

Jeg er Aakjærfan og medlem af Aakjærselskabet. Jeg komponerer musik til Jeppe Aakjærs og Halfdan Rasmussens digte og skriver også musik til egne tekster. 

I selskab med et oplagt publikum med lyst til at synge, har jeg det som fisken i vandet og kvitterer med et tæppebombardement af muntre sange, sørgmodige digte, gamle skrøner, historiske sandheder, eventyr og røverhistorier i flæng om livets eventyrlige, finurlige, underfundige, vidunderlige, tragiske og dybt alvorlige sider…

Det er min ambition at bevæge publikum med lige dele motion til ører, stemmebånd, lattermuskler og tårekanaler med rigeligt stof til hjerte, hjerne og eftertanke…

Min yndlingsdigter Jeppe Aakjær siger…

Lad os ikke klage på Livet,
før det røves i Dødens Stund.
Lad os tage hver Dag, der blev givet,
som et Kys af en elsket Mund.

Lad os mødes, frydes, brydes, glædes, synge af hjertets lyst og kysse nuet sammen…

Peter-spillemand