Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Studielejligheden

Om studielejlighed

Jenle udsigt fra studielejlighed
Udsigt fra studielejligheden

Jenle studielejlighed nord

Tegning viser Jenles Nordfløj, som hovedsagelig anvendes til studieboligen.

I 1962 døde Nanna Aakjær og året inden havde hun solgt Jenle til datteren Solvejg Bjerre, der i 1981 overdrog Jenle til staten.

Solvejg Bjerre boede i Nordfløjen af Jenle indtil et par år før sin død den 30. marts 2001. Solvejg Bjerre har forsøgt af bevare både “Mindestuerne” og “Forvalterboligen” i en arkitektonisk helhed. Denne helhed forsøger vi at fastholde, samtidig med, at boligen også skal kunne fungere som et moderne studiested med de tekniske hjælpemidler som det nu engang fordrer.

Hvem kan leje boligen?

Boligen kan lejes af alle, der har behov for at fordybe sig i et stofområde. Det kan være en studerende, en forfatter, en billedkunstner, en fotograf, en komponist, et lille kor osv.

Lejligheden kan lejes af en studerende, forfatter, komponist, kunstner eller forsker fra 1 uge og op til 3 måneder.

Hvornår kan boligen lejes?

Fra 1. november 2022 til december 2023 er det desværre ikke muligt at leje studielejligheden på Jenle.

Det gamle stuehus samt studielejligheden står for en større renovering, og dermed er der lukket for udlejning i hele 2023.

Vi opdaterer hjemmesiden løbende og skulle der opstå mulighed for at leje studielejligheden tidligere vil det blive meddelt her på siden.

Du er også velkommen til at skrive til Bodil Jacobsen på studie@jenle.dk for at høre om mulig leje

Lejere af studielejligheden må være indstillet på, at Jenle hvert år fra april og til november modtager besøg af turister. Turisterne må selvfølgelig ikke færdes i “Forpagterboligen” eller i den tilstødende have.

Omkring Jenle findes en pragtfuld natur, der er meget velegnet til små vandreture.

Jenle studielejlighed stueJenle studielejliged