Jeppe Aakjærs kunstnerhjem, Jenle

Webshop

Aakjærselskabets eget “Forlaget Jenle” er i færd med at etablere WEBSHOP her på hjemmesiden. Den forventes at åbne i løbet af august 2020. Indtil da kan forlagets bøger bestilles på mailadressen info@jenle.dk

Aktuelt – Nyudgivelsen juni 2020

Knud Kramshøj og P.K. Nielsen: … men fri den jyske Mand for Prøjserskove. Digte, artikler og taler af Jeppe Aakjær om miljø og miljøproblemer. Illustrationer ved Kirsten Borger. 188 sider.

For 100 år siden var Jeppe Aakjær forunderligt forud for sin samtid i forståelsen af naturen og menneskers samspil med denne. På en sådan måde, at hans indsigt og holdninger omkring naturforvaltning på mange felter er relevant i dag, hvor klimakrise og miljøproblemer er blevet meget nærværende og aktuelle.

De to forfattere har, med deres store kendskab til Jeppe Aakjær og hans værker, fundet nogle af de tekster frem som berører denne natur- og menneske-forståelse, og bidraget den med deres kommentarer. Dette er krydret med illustratorens fine tegninger. Forordet ved journalist Hans Mortensen sætter det hele ind i en nutidig politisk sammenhæng, og efterskriftet ved Mogens Poulsen fra Thise Mejeri viser, hvordan en moderne virksomhed bygger på Jeppe Aakjærs 100 år gamle værdier.

Bogen fik i Kristeligt Dagblad en anmeldelse med 5 ud af 6 stjerner.

Udgivelsen af Årbogen – Men fri den Jyske mand for Prøjserskove – er sket med støtte og donationer fra Rotarys 3 afdelinger på Salling, samt med støtte fra Landbrugets Kulturfond. Aakjærselskabet vil gerne sige stor tak til disse sponsorer, da udgivelsen af denne bog ville have været svært. Tak”

Bogen kan købes ved henvendelse til info@jenle.dk som vil anvise betalingsformen og straks fremsende bogen. Bogen koster 198 kr plus forsendelse.

Ved afhentning i Pakkeshop kan forsendelsen gennemføres for helt ned til 40 kr med DAO, eller for 60 kr ved hjemmelevering med PostNord. Skriv venligst ved bestillingen, hvor pakken ønskes leveret.

Bogen er blevet sendt til samtlige medlemmer af Aakjærselskabet som årets medlemsgave. Den vil også blive fremsendt uden ekstra beregning til nye medlemmer for 2020 frem til 31. december. Dog vil forsendelsen foregå ved lejlighed indenfor en månedstid. Medlemskontingentet for 2020 er for Enkelt medlemmer 190 kr. og for Par medlemmer 225 kr. For medlemskab, gå til skemaet for Anmodning om Medlemskab

Museumsbutikken

Få et lille stykke af Jenle med hjem ved dit næste besøg! Vi sælger en lang række af Aakjærs udgivne værker og CD’er med litterære oplæsninger og sangindspilninger af Aakjærs sange og lyrik. Desuden byder butikken på lokalt mundgodt i form af Jenle specialøl, Jenle vin (rød/hvid) og

Jenle snaps. For yderligere oplysninger om til museumscafeen og menu, klik her.