JENLE

Se foredrag på Foredrag
Dato:
16-01-2018

Uge nummerr:
3
Søg her!!


FORRIGE SIDE

FORSIDE


.
FOTOALBUM

LINK

SØG & SURF

KONTAKT

Link

Sverige August Strinberg - museet  (Åbner i nyt vindue)
Bostaden i Blå tornet, Drottninggatan 85, är den enda av Strindbergs 24 lägenheter i Stockholm som finns att se. Här bodde Strindberg mellan åren 1908 och 1912. Huset på Drottninggatan var nybyggt (1907), ritat av arkitektfirman Hagström och Ekman, och modernt utrustat med centralvärme, WC och hiss. Strindbergs lägenhet hade dock inget kök; Strindberg hyrde lägenheten av Falkners pensionat på femte våningen, som försåg honom med mat och annan service.

Danmark Borbjerg Mølle Kro  (Åbner i nyt vindue)
Borbjerg Mølle Kro har meget at byde på. Dejlig afslappet atmosfære og et fristed for folk, der ønsker noget specielt eller bare fred og ro. Den gamle vandmølle kører stadig, og leder vandet fra møllesøen gennem Hellegaard Å ud i Limfjorden.
Overalt på kroen er antik og moderne design kombineret med smagfuld indretning.

Norge Henrik Ibsens museum  (Åbner i nyt vindue)
100 år etter dramatikerens død, 23. mai 2006, gjenåpner Ibsen-museet med Ibsens tilbakeførte leilighet og en stor utstilling om dramatikerens liv og diktning. Ibsen-museet drives av Norsk Folkemuseum, som også har gjennomføringsansvar for Ibsen-året 2006 gjennom aksjeselskapet Ibsen 2006.

Danmark Karen Blixen - Rungstedlund  (Åbner i nyt vindue)
Karen Blixen Museet åbnede i maj 1991. Det er indrettet i forfatterens fødehjem Rungstedlund, som igen blev hendes hjem, da hun i 1931 vendte tilbage til Danmark efter 17 år som farmer i Afrika. Her boede hun til sin død i 1962, og her skrev hun alle sine verdensberømte fortællinger. Rungstedlund ligger tæt ved Øresundskysten i Nordsjælland, og bag bygningerne strækker sig 30 tønder land have, eng og lund. Området er efter Karen Blixens ønske udlagt som fuglereservat, men åbent for besøgende, og man kan bl.a. se Karen Blixens grav ved foden af Ewalds høj.

Danmark Kongenshus Hotel  (Åbner i nyt vindue)
Kongenshus Hotel er beliggende i en enestående natur omgivet af Kongenshus Mindepark. Hotellet byder på 9 værelser og et køkken der spænder vidt over traditionelle danske retter til udenlandske specialiteter. Ønsker de at holde fest eller firmafunktioner kan Kongenshus Hotel tilbyde faciliteter for op til 140 personer.

Danmark Kulturarvstyrelsen  (Åbner i nyt vindue)
Kulturarvsstyrelsen er en styrelse under Kulturministeriet. Den har ansvaret for den del af kulturarven, der omfatter: fortidsminder, fredede bygninger og samlingerne på de statslige og statsanerkendte museer.

Skotland Robert Burns  (Åbner i nyt vindue)
Den officielle Robert Burns webside.

Danmark Sevel Kro  (Åbner i nyt vindue)
Oprindelig hed bygningen ”Bakkehuset” og kan spores tilbage til 1662. I 1802 fik man på stedet lov at drive krodrift – og blev ”Kgl. privilegeret”. Der var dog den ulempe for en del af kroens ejere at de kun måtte betjene de tilrejsende og ikke egnens beboere.

Norge Sigrid Undset Selskapet  (Åbner i nyt vindue)
Sigrid Undset Selskapet, SUS, er en forening som gjennom sin virksomhet skal fremme interessen for Sigrid Undset og hennes forfatterskap samt støtte arbeidet med Norsk litteraturfestival, Sigrid Undset-dagene.

Danmark Stoholm Vandrerhjem  (Åbner i nyt vindue)
Stoholm Vandrerhjem er også velegnet til kurser og konferencer.

A B C D E

F G H I J

K L M N O

P Q R S T

U V W X Y

Z Æ Ø Å